Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Πώς μπορώ να βρω αυτό που ψάχνω στον ιστότοπό σας;

A: Εάν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο στο runtopstar.com, δοκιμάστε να εισαγάγετε τους όρους αναζήτησης στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γραμμή πλοήγησης. Τα πλαίσια αναζήτησης βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σελίδα του διαδικτυακού μας καταστήματος. Απλώς εισαγάγετε το όνομα του προϊόντος που αναζητάτε ή εισαγάγετε τον αριθμό είδους και κάντε κλικ στο εικονίδιο "Αναζήτηση" στα δεξιά. Εάν δεν είστε σίγουροι τι ψάχνετε και θέλετε να δείτε πολλές σέξι δυνατότητες, δοκιμάστε να κάνετε περιήγηση κάνοντας κλικ στις κατηγορίες κάτω από το πλαίσιο αναζήτησης. Καθώς κάνετε κλικ στις κύριες κατηγορίες μας, οι υποκατηγορίες θα εμφανίζονται κάτω από κάθε ενότητα. Όταν βρείτε ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ στον τίτλο ή στην εικόνα του αντικειμένου για να δείτε τη σελίδα λεπτομερειών του. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος, συμπεριλαμβανομένης της τιμής, του χρώματος και του μεγέθους.

Ε: Πώς μπορώ να δημιουργήσω λογαριασμό;

Α: Χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο "Εγγραφή" στο επάνω μέρος του ιστότοπού μας.
Στη συνέχεια, απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του λογαριασμού σας. Τα στοιχεία σας δεν πωλούνται ποτέ σε καμία άλλη εταιρεία και διατηρούνται εντελώς ιδιωτικά.

Ε: Είναι ασφαλή τα προσωπικά μου στοιχεία;

A: Το runtopstar.com πιστεύει ότι παρέχει μια ασφαλή και ασφαλή εμπειρία αγορών για όλους τους πελάτες με αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας στον ιστότοπό μας. Είναι πολιτική μας να μην πουλάμε ή να ανταλλάσσουμε με άλλο τρόπο προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομά σας, τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας ή τη διεύθυνσή σας σε τρίτα μέρη. Χρησιμοποιούμε το VeriSign SSL για την επεξεργασία των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας.

Ε: Το runtopstar.com δέχεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες;

Α: Δεχόμαστε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa, MasterCard, American Express, Discover. Επιλέξτε ποια από αυτά θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, την ημερομηνία λήξης και τον κωδικό CVV. Η εισαγωγή των στοιχείων της πιστωτικής σας κάρτας στον ιστότοπό μας είναι απολύτως ασφαλής. Ανατρέξτε στην Πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

Ε: Πώς ξέρω ότι έχει γίνει η παραγγελία μου;

Α: Μόλις υποβληθεί η παραγγελία σας, θα λάβετε επιβεβαίωση παραγγελίας μέσω email.

Ε: Μπορώ να κάνω μια αλλαγή στην παραγγελία μου, να προσθέσω ένα στοιχείο ή να κάνω διόρθωση διεύθυνσης;

Α: Λόγω του μεγάλου όγκου μας, όλες οι παραγγελίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία μεταφέρονται με επιτυχία απευθείας στον όροφο αποστολής μέσα σε λίγα λεπτά μετά την παραγγελία για να σας αποσταλεί το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε ή να ακυρώσουμε την παραγγελία σας μόλις υποβληθεί και παραδοθεί στην αποθήκη μας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες είναι σωστές πριν κάνετε την παραγγελία σας.

Ε: Θα λάβω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τον αριθμό παρακολούθησης μόλις αποσταλεί η παραγγελία μου;

Α: Ναι, θα σας αποσταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο αριθμός παρακολούθησης μόλις εγκριθεί η παραγγελία για αποστολή, εκχωρηθεί ένας αριθμός παρακολούθησης και παραδοθεί στην αποθήκη για αποστολή. Σημείωση: Αν και η παραγγελία σας έχει επισημανθεί ότι έχει αποσταλεί και λαμβάνετε αυτήν την επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφήστε έως και 48-72 ώρες για να είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες παρακολούθησης.

Ε: Πώς μπορώ να ελέγξω την κατάσταση της παραγγελίας μου;

Α: Ακολουθήστε τον σύνδεσμο στη σελίδα επιβεβαίωσης παραγγελίας που έχετε ενημερώσει τον αριθμό παρακολούθησης ή συνδεθείτε στον λογαριασμό σας για να δείτε την πιο ενημερωμένη κατάσταση παραγγελίας. Ή απλώς επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών μας. Έχουμε, επίσης, εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών ζωντανής συνομιλίας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ώρας από τις 9 π.μ.

Ε: Τι θα συμβεί εάν δεν έλαβα το πακέτο μου, αλλά το Fedex Tracking λέει ότι έχει παραδοθεί;

Α: Οι πελάτες θα πρέπει να καλέσουν την Εξυπηρέτηση Πελατών μας, ώστε να μπορούμε να υποβάλουμε Αξίωση FedEx. Συνήθως χρειάζονται 7 έως 14 εργάσιμες ημέρες για την επεξεργασία της αξίωσης από το FedEx. Εάν η αξίωση εγκριθεί, ο πελάτης μπορεί είτε να λάβει πλήρη επιστροφή χρημάτων είτε το Forplay να αποστείλει την παραγγελία ξανά με την υπογραφή που απαιτείται. Εάν η αξίωση δεν εγκριθεί από τη FedEx, οι πελάτες θα λάβουν το ήμισυ του ποσού της παραγγελίας αγοράς ως πίστωση καταστήματος.

Ε: Έχω εισαγάγει λάθος διεύθυνση, τι μπορώ να κάνω για να στείλω το πακέτο στη σωστή διεύθυνση;

Α: Δεν είμαστε σε θέση να τροποποιήσουμε οποιαδήποτε παραγγελία αφού έχει τοποθετηθεί και σταλεί στην αποθήκη μας για αποστολή. Ωστόσο, εάν η παραγγελία σας έχει ήδη αποσταλεί, η παραγγελία σας θα επιστραφεί σε εμάς ως μη παραδοτέα. Ένα ποσό αποστολής 5,95 $ θα αφαιρεθεί από το ποσό της πίστωσης για όλες τις παραγγελίες που δεν έχουν διεκδικηθεί και δεν έχουν παραδοθεί.

Ε: Πότε θα φτάσει η παραγγελία μου;

Α: Τα περισσότερα ρούχα είναι διαθέσιμα και αποστέλλονται εντός 24 ωρών, παραδίδονται εντός 2-10 εργάσιμων ημερών. Μόλις αποσταλεί η παραγγελία σας, θα λάβετε ένα email με τις πληροφορίες παρακολούθησης. Λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως 24 έως 48 ώρες για να είναι διαθέσιμες πληροφορίες παρακολούθησης από τη ναυτιλιακή εταιρεία.

Όλα τα στοιχεία που αναφέρουν "Αποστολή σε 3-4 εργάσιμες ημέρες" κάτω από την Προσθήκη σε Τσάντα, χρειάζονται επιπλέον 3-4 εργάσιμες ημέρες για να αποχωρήσουν από την εγκατάσταση μας. Αυτά τα αντικείμενα δεν είναι διαθέσιμα για αποστολή την ίδια ημέρα παραγγελίας. Εάν επιλεγούν ταχείες υπηρεσίες για αυτά τα στοιχεία, θα τεθεί σε ισχύ μετά από 3-4 εργάσιμες ημέρες για επεξεργασία. Ανατρέξτε στη σελίδα αποστολής μας για περισσότερες πληροφορίες αποστολής.

Ε: Πώς μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου;

Α: Δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε ή να ακυρώσουμε την παραγγελία σας μόλις παραδοθεί στην αποθήκη μας. Είναι αδύνατο να εντοπίσετε μία παραγγελία από εκατοντάδες που περιμένουν αποστολή.

Λόγω του μεγάλου όγκου μας, όλες οι παραγγελίες που διεκπεραιώνονται με επιτυχία μεταβαίνουν απευθείας στον όροφο αποστολής μέσα σε λίγα λεπτά μετά την παραγγελία για να σας αποσταλεί το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούμε να τροποποιήσουμε ή να ακυρώσουμε την παραγγελία σας μόλις υποβληθεί και παραδοθεί στην αποθήκη μας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες είναι ακριβείς κατά την παραγγελία σας.

Εάν ο πελάτης αρνηθεί να δεχτεί το πακέτο κατά την παράδοση, οι πελάτες θα λάβουν πίστωση στο κατάστημα (λιγότερη αποστολή και χειρισμό) και επιπλέον χρέωση 5,95 $ για την αποστολή επιστροφής

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την παραγγελία σας, μπορείτε να ανταλλάξετε ή να επιστρέψετε το αντικείμενο (εάν ισχύει). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πολιτική επιστροφής / ανταλλαγής.

Ε: Τι γίνεται αν το προϊόν που αγόρασα δεν ταιριάζει;

A: Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εφαρμογή του αντικειμένου σας, μπορείτε να το επιστρέψετε ή να το ανταλλάξετε. Όλες οι επιστροφές πρέπει να περιλαμβάνουν την αρχική συσκευασία και τις ετικέτες τους. Ωστόσο, οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τα ταχυδρομικά τέλη επιστροφής και διασφαλίζουν ότι τα αντικείμενα αποστέλλονται σε εμάς. Ως ευγένεια στους άλλους αγοραστές μας, ζητάμε να δοκιμάσετε όλα τα αντικείμενα πάνω από τα εσώρουχά σας. Θα πληρώσουμε για την αποστολή ανταλλακτικών αντικειμένων αντικατάστασης στον πελάτη μία φορά ανά παραγγελία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε ολόκληρη την πολιτική επιστροφών.

Ε: Τι γίνεται αν δεν μου αρέσει το αντικείμενο που αγόρασα;

A: Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την εφαρμογή του αντικειμένου σας, μπορείτε να το επιστρέψετε ή να το ανταλλάξετε. Όλες οι επιστροφές πρέπει να περιλαμβάνουν την αρχική συσκευασία και τις ετικέτες τους. Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της επιστροφής των αντικειμένων σε εμάς. Ως ευγένεια στους άλλους αγοραστές μας, ζητάμε να δοκιμάσετε όλα τα αντικείμενα πάνω από τα εσώρουχά σας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Ε: Πώς μπορώ να κάνω επιστροφή;

Α: Εάν θέλετε να κάνετε επιστροφή, επιστρέψτε τα αντικείμενα με αντίγραφο του τιμολογίου και της Φόρμας Εξουσιοδότησης Επιστροφής. Οι επιστροφές μπορούν να σταλούν στη διεύθυνση που αναφέρεται στο πάνω μέρος του τιμολογίου. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην πολιτική επιστροφής / ανταλλαγής.